Alihankintakoneistus | Koneistus | Palettikeskus | Aarporaus | Jyrsintä | Poraus | Sorvaus

Osavalmistus luotettavasti alihankintakoneistuksena 

Alihankintakonepajamme palvelee pääasiassa kone- ja laitevalmistajia koko Suomen alueella.

Meiltä saat hitsatut, koneistetut ja maalatut työkoneen osat vaativiin olosuhteisiin. Koneistamme tiukasta teräksestä osia niin yksittäis- kuin sarjatuotantona asiakkaiden piirustusten mukaan. Vahvan materiaalien ja työstötekniikoiden tuntemuksemme avulla varmistamme, että valmistamamme tuotteet kestävät raskaissa ja väsyttävissä olosuhteissa. Tämä näkyy myös laatuvarmuudessamme, joka on 99%:n luokkaa. 

Soita tai laita sähköpostia ja kysy lisää alihankintakoneistuksesta. Vastaamme sähköpostiviesteihin samana päivänä tai viimeistään seuraavana arkipäivänä. 

Ota yhteyttä ja kysy lisää alihankintakoneistuksesta!

Alihankintakonepaja – Koneistuksen menetelmät  

Aarporaus koneistusAarporaus

Aarporaus on jyrsinnän evoluution yksi osa-alue. Kyseessä vaakakarainen työstökone, missä on tyypillistä, että työstettävät osat ovat hitsattuja runko-osia, niveliä ja laakeripesiä. Hitsattu rakenne tai tuote laitetaan työstökoneen pöytään kiinni, ja pöydän kääntymisen myötä kappale saadaan neljältä eri sivulta koneistettua yhdellä kiinnityksellä. Tämä on tehokas tapa työstää, kun kappaleita ei tarvitse välillä irrottaa sekä kiinnittää uudestaan. Samalla kappaleen mittatarkkuus sekä geometriset toleranssit pysyvät hyvin hallinnassa aina kymppien ja sadasosamillien tarkkuuteen asti. Meillä käytössä olevat aarporat ovat CNC-ohjattuja ja X-liike yltää aina 4000 mm asti.

Jyrsintä

Jyrsintä on koneistusmenetelmä, jossa poistetaan lastuamalla materiaalia käyttäen erilaisia pyöriviä työkaluja. Jyrsinnässä kappale pysyy työstökoneen pöydällä paikallaan ja terä pyörii lastuten kappaletta haluttuun muotoon. Jyrsinnän avulla voidaan muotoilla monenlaisia pintoja ja muotoja, kuten tasopintoja, aukkoja, uria ja reikiä. Jyrsimessä on yleensä useita teräpaloja, jotka leikkaavat materiaalia samanaikaisesti. Teräpalojen määrä ja tyyppi määräytyvät sen mukaan, mikä on lopputuotteen vaatimus. Meillä käytössä olevat jyrsinkoneet ovat CNC-ohjattuja pystykaraisia työstökeskuksia. 

CNC-ohjattu palettikeskus

CNC-ohjattu palettikeskus on automatisoitu vaakakarainen työstökeskus, joka käyttää numeerista ohjausta osien valmistamiseen. Tämä on myös jyrsinnän evoluution osa-alue. Laite on varustettu palettijärjestelmällä, 10 eri palettia eli 10 eri työasemaa, joka mahdollistaa useiden kappaleiden samanaikaisen ja keskeytymättömän käsittelyn. Kun yhdellä paletilla olevaa kappaletta koneistetaan, niin samaan aikaan voidaan ladata muille paleteille työstettäviä kappaleita. Näin koneen odotusaika pienenee ja tuottavuus paranee. Lisäksi kone voidaan jättää koneistamaan miehittämättömänä 

Sorvaus

Sorvaus on työstömenetelmä, jossa pakassa pyörivää kappaletta muotoillaan erilaisten terien ja pyörivien työkalujen avulla. Tyypilliset kappaleet ovat erilaisia akseleita, laippoja, holkkeja sekä tappeja. Sorvauksella voidaan muokata työkappaletta erittäin tarkasti ja saada aikaan monimutkaisia muotoja. 

Poraus

Poraus on yksi yleisimmistä ja perinteisimmistä koneistusmenetelmistä sorvauksen sekä jyrsinnän lisäksi. Tyypillisesti porauksessa työkappale on paikallaan ja poranterä pyörii. Reiän koko, syvyys ja muoto riippuvat käytettävästä poranterästä. 

Pystymme siis tarjoamaan laajan valmistuksen myös koneistuksen osalta. 

Alihankintakonepaja toimittaa koneistettuja osia moneen tarkoitukseen 

Asiakkainamme on monia kansainvälisesti tunnettuja teknologiateollisuuden yrityksiä, joiden työkoneita käytetään vaativissa ja väsyttävissä olosuhteissa. Valmistamiamme tuotteita löytyy ympäri maailmaa – Etelämannerta lukuun ottamatta, esimerkiksi ajoneuvo-, cleantech-, maanrakennus-, materiaalinkäsittely-, kaivos-, sekä metsä- ja puunjalostusteollisuudesta. Asiakkaanamme on mm. maailman suurin metsäkonevalmistaja sekä maailman suurimman hydraulisen satamanosturin valmistaja. 

Osavalmistus                   Koneistus          Konepaja

Laadukas osavalmistus sovitun aikataulun mukaisesti 

Tiedämme, että yhdellä osalla on suuri vaikutus asiakkaidemme liiketoimintaan. Kone ei ole valmis ennen kuin kaikki osat ovat paikallaan. Yksikin viallinen tai myöhässä oleva osa viivästyttää koneiden kokoonpanoa ja toimitusaikaa asiakkaillenne. Ymmärrämme myös, että koneiden rikkoutuessa, varaosien tulee ehtiä mahdollisimman nopeasti asiakkaillenne, jotta he pääsevät jatkamaan omaa liiketoimintaansa. Joustavilla ja huolellisilla toimintatavoilla huolehdimme, että aikaa ei kulu turhaan odotteluun vaan laadukkaat osat saapuvat sovitussa aikataulussa kokoonpanijallenne ja sitä kautta asiakkaallanne. 

Koneistus          Alihankintakoneistus Kirike

Kirike esitteet

Koneistuksen kivijalkaa sekä maks liikealueita

Palettikeskus 10 palettia, maks liike

X1300 Y1100 Z1250

Aarporaus maks liike

X4000 Y2000 Z2000

Jyrsintä maks liike

X1450 Z750 Y750

CAM

-ohjelmointi

Sorvaus

Kärkiväli 1500 mm Ø450 mm

3D-mittaus

ja skannaus

5000 kg

nostokyky

Minkä kokoinen osa laitetaan – rusakon ja hirven kokoiset kappaleet arkipäivää

Tuotteiden tyypillinen ainevahvuus on 10-80 mm ja tuotteiden painot vaihtelevat 1-3000 kg:n väliltä. Painavimmat tuotteet liikkuvat hitsaamossa ja koneistamossa 5000 kg:n nostureiden voimin. Voimme koneistaa yhdellä kiinnityksellä jopa x4000; y2000 mm kokoisia kappaleita. Pöydällä pääsee pyörähtämään jopa 5000 mm pitkä kappale. Jauhemaalaus onnistuu vielä 4000 mm pitkälle kappaleelle. Näin sekä pienten että suurten osien koneistus, hitsaus ja jauhemaalaus onnistuu ammattitaitoisten työntekijöidemme tekemänä.

Aktiivinen osavalmistuksen kumppani – toimimme kuin olisimme samaa taloa

Laatu- ja toimitusvarmuuden lisäksi panostamme palvelussamme aktiiviseen kommunikointiin. Meidän kanssamme et jää pimentoon, vaan saat aina tiedon toimituksista. Lisäksi jaamme mielellämme koneistuksen ammattiosaamistamme yrityksellesi, jotta voimme yhdessä toimia tehokkaammin niin ajan kuin kustannusten näkökulmasta.

Kirike lukuina kalenterivuoden 2023 osalta

12 157 kpl

Toimitettua tuotetta

99,2 %

Laatuvarmuus

96,1 %

Toimitusvarmuus

4,8 m€

Liikevaihto

Yhteystiedot MYYNTIIN

Markus Kinnunen
Myyntipäällikkö
IWS

Referenssit

Junttan

Asiakas case:

”Jo ensimmäiset tilaukset onnistuivat hyvin”

Junttan Oy valmistaa hydraulisia paalutuskoneita ja -laitteita. Vuodesta 2017 lähtien Kirike on valmistanut Junttanille osakokoonpanoja heidän omaan valmistukseensa sekä valmiita maalattuja osia kokoonpanopuolelle.

Laatuinsinööri Timo Anttila kuvailee yhteistyötä: ”Yhteistyö lähti käyntiin hyvin jo alussa, kun Kirikkeellä haluttiin tehdä asiat kerralla varmasti oikein. Jo ensimmäiset tilaukset onnistuivat hyvin.”

Kesla

Asiakas case:

Ei pelkkä toimittaja, vaan luotettava yhteistyökumppani

Kesla valmistaa asiakkaan alustaan – traktoriin, ajokoneeseen, hakkuukoneeseen tai vaikka rekka-autoon – integroitavia materiaalinkäsittelylaitteita, kuten nostureita, harvesterikouria ja traktorin metsäperävaunuja. Kirike on toimittanut Keslalle hitsattuja, koneistettuja ja maalattuja kokonaisuuksia kokoonpanoa varten vuodesta 2015. Yritys näkee Kirikkeen enemmän yhteistyökumppanina kuin pelkkänä toimittajana. Ostopäällikkö Miska Lehikoinen kuvailee Kirikettä: ”Olemme huomanneet, että laatu, asiakaskeskeisyys, luotettavuus ja ripeä toiminta kuuluvat myös Kirikkeen toimintaperiaatteisiin.”

Hitsaus & Hehkutus & NDT

Ammattitaitoiset ja pätevöitetyt hitsaajamme taitavat niin robotti- ja käsihitsauksen sekä jännityksenpoistohehkutuksen. Hitsaukseen suhtaudumme asianmukaisella vakavuudella ja huolellisuudella.

Jauhemaalaus

Ympäristöystävällinen ja kustannustehokas jauhemaalaus kestää kolhut ja suojaa tehokkaasti korroosiolta. Maalauksemme on verifioitu C5-luokkaan asti.

Setti-palvelu

Asennusvalmiita osakokonaisuuksia ja kokoonpanoja Avaimet käteen -periaatteella. Meidän takia kokoonpanolinjanne eivät pysähdy.

Ota yhteyttä

  • Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojen tallentamisen tietosuojaselosteen mukaisesti.