Historia

Kirikkeen historia – Tarina kolmesta kaveruksesta

Vuonna 1982 kolme kaverusta Kinnunen, Riikonen ja Kekäläinen jäivät työttömäksi heidän silloisen työpaikkansa jouduttua konkurssiin. Omaan ammattitaitoonsa luottaen he päättivät työllistää itse itsensä. He ostivat konkurssipesältä joitakin koneita ja vuokrasivat tilat Outokummun teollisuuskylästä. Näin syntyi Kirike, joka valmisti hitsattuja, koneistettuja maalattuja koneiden osia kaivosteollisuudelle.

Vuosikymmenten saatossa Kirike on kasvanut moninkertaiseksi. Perusidea on pysynyt samana: yritys valmistaa hitsattuja, koneistettuja ja maalattuja koneiden osia ja osakokonaisuuksia. Pelikenttä on kuitenkin kasvanut kaivosteollisuudesta monille eri toimialoille ja Kirikkeen valmistamia osia löytyy raskaissa olosuhteissa työskentelevistä koneista ympäri maailmaa.

Vuosien 2008-2013 välisenä aikana yrityksessä toteutettiin omistajanvaihdos kahdessa vaiheessa. Kolme kaverusta Markus Kuoppamaa, Jussi Pelkonen ja Markus Kinnunen siirtyivät vastaamaan yrityksen toiminnasta. Näin historia kolmesta kaveruksesta toisti itseään ja Kirikkeelle turvattiin jatkajat tuleville vuosikymmenille.

Kirikkeen tarinaan vahvasti liittyvä kaveruuden henki näkyy tänäkin päivänä panostuksena työhyvinvointiin ja aitoon kumppanuuteen asiakkaiden kanssa. Yritys työllistää omistajien lisäksi noin 40 osaajaa ja on omalta osaltaan ylläpitämässä Outokumpulaisia perinteitä – tekemällä perinteistä sepän työtä nykyajan valmistusmenetelmiä hyödyntäen.

Yhteystiedot MYYNTIIN

Markus Kinnunen
Myyntipäällikkö
IWS

Ota yhteyttä

  • Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojen tallentamisen tietosuojaselosteen mukaisesti.