Vastuullisuus

”Meille Kirikkeellä vastuullisuus on muutakin kuin hiilijalanjälki”

 • Panostamme henkilöstömme hyvinvointiin sekä osaamiseen
 • Turvallisuus on meille tärkeässä roolissa, tavoitteena ”Terveenä kotia”
 • Pyrimme toiminnassamme huomioimaan ympäristövaikutuksia
 • Tunnistamme roolimme vastuullisen toiminnan ketjussa
 • Huomioimme asiakkaidemme vastuullisuusvaatimukset sekä eettiset pelisäännöt (Code of Conduct / Code of Ethnic)
 • Omat toimittajamme valitsemme dokumentoiduilla kriteereillä
 • Pidämme säännöllisesti auditointeja
 • Luonnollisesti seuraamme että meidän asiakkaidemme vaatimukset menevät myös meidän toimittajiemme tietoisuuteen
 • Paikallisuus on meille tärkeää
 • Haluamme luoda elinvoimaisuutta omalle kylälle auttamalla ammattikoulun opiskelijoita valmistumaan ja työllistymään tänne
 • Tuemme koko kaupungin OKUFest-tapahtumaa
 • Avustamme paikallista kiekkoilevaa junioritoimintaa

Arjen tasolla vastuullisuus tarkoittaa meille monia erilaisia asioita ja teemme vastuullisuustekoja päivittäin. Haluamme kehittää toimintaamme jatkuvasti vastuullisemmaksi.

Ympäristövastuumme

Tunnistamme vastuumme ympäristöstä. Käyttämämme jauhemaalaus on sekä tarvittavan maalimäärän että liuotinvapaan tuotantotavan vuoksi perinteistä märkämaalausta ympäristöystävällisempi maalaustapa. Jauhemaalaus myös suojaa korroosiolta, mikä pidentää maalattavien kappaleiden elinkaarta ja vähentää uusien tuotteiden tuottamisen tarvetta.

Toimintatapojen ja tuotantoprosessien jatkuva kehittäminen auttaa löytämään yhä ympäristöystävällisempiä tapoja toimia. Oikea-aikaiset huolto- ja korjaustoimenpiteet pidentävät koneiden käyttöikää ja vähentävät tarvetta hankkia uusia laitteita. Yhteistyössä toimittajien kanssa saamme materiaalitehokkuuden korkeaksi.

Sertifioitujen toimintajärjestelmiemme ISO 9001:n ja ISO 3834-2:n ansiosta toimintatapamme ei tuhlaa resursseja. Monipuolisen konekantamme vuoksi voimme tarjota valmiin hitsatun, koneistetun ja maalatun osakokonaisuuden, jolloin asiakkaan ei tarvitse kuljettaa tuotteita paikasta toiseen.

Laskimme konepajan hiilijalanjäljen vuoden 2023 aikana ja otimme 100 kWp:n aurinkovoimalan käyttöön kesäkuussa 2023. Kuljetusten aiheuttamaa ilmastovaikutusta pienentää se, että toimittajamme ovat lähellä, pääosin maakunnan alueelta. Käytämme mahdollisuuksien mukaan myös paikallisia korjauspalveluita. Lisäksi pienennämme ilmastovaikutustamme sähköistymisen keinoin, vaihdoimme valaistuksen LED-lamppuihin ja olemme asentaneet kaksi sähköautojen latauspistettä.

Kehitämme jatkuvasti jätteiden kierrätystä ja käytämme kierrätettäviä pakkausmateriaaleja. Tuotannossa käytämme ja säilytämme kemikaalit turvallisesti.

Teemme yhteistyötä lisäksi paikallisen AMK-oppilaitoksen ja opiskelijoiden kanssa. Esimerkiksi hiilijalanjälkemme laskeminen annettiin tehtäväksi opinnäytetyönä vuoden 2023 aikana.

Sosiaalinen vastuumme

Arvostamme osaavaa, sitoutunutta henkilöstöämme. Panostamme henkilöstön osaamisen kehittämiseen sekä työssä oppien että muodollisten koulutusten avulla. Koska työyhteisön hyvinvointi on meille tärkeää, olemme määrittäneet työhyvinvoinnin käsitteen yhdessä henkilöstön kanssa.

Henkilöstöllämme on aidosti mahdollisuus vaikuttaa kaikkeen tekemiseen ja suhtaudumme vakavasti tehtyihin aloitteisiin. Työoloja mietitään ja muokataan sen mukaan, mikä on tekijälle mieleisin ja turvallisin tapa toimia.

Pidämme huolta meillä työtä tekevistä ihmisistä. Kohtelemme kaikkia työntekijöitä tasa-arvoisesti ja oikeudenmukaisesti koulutustasosta, sukupuolesta, mielipiteistä, kansallisuudesta tai iästä riippumatta.

Panostamme myös työntekijöiden vireyteen ja liikunnallisuuteen. Otimme mm. työsuhdepolkupyörät käyttöön kevään 2023 aikana.

Kannamme vastuuta yhteisöstämme. Pyrimme ottamaan paikallisen ammattikoulun opiskelijoita työharjoitteluun ja luomaan urapolkumalleja niin työharjoittelun kuin joustavan oppisopimuksen kautta. Tuemme paikallista junioritoimintaa ja autamme sitä kautta nuoria.

Taloudellinen ja yhteiskunnallinen vastuumme

Luomme työpaikkoja sekä työtuloja Outokumpuun, ja toimimme avoimesti, rehellisesti ja luotettavasti eri sidosryhmiemme suuntaan. Pidämme huolta, että meihin on helppo ottaa yhteyttä.

Tuotteidemme elinkaari luo kustannussäästöjä, kun protot, tuotantosarjat ja varaosat ovat tarjolla samalta luukulta. Autamme asiakkaitamme myös valmistettavuuden suunnittelussa. Näin tuotteet saadaan nopeammin markkinoille ja hukkakäyntiä on vähemmän.

Tunnistamme roolimme vastuullisuuden ketjussa: Huomioimme toiminnassamme asiakkaidemme vastuullisuusvaatimukset. Omat toimittajamme valitsemme dokumentoiduilla kriteereillä ja pidämme säännöllisesti auditointeja, sillä olemme kiinnostuneita toimittajiemme kehityksestä.

Pidämme huolta toimintamme jatkuvuuden säilymisestä taloudellisuuden, kannattavuuden ja kilpailukyvyn avulla. Taloudellinen tuottavuus mahdollistaa sen, että voimme investoida laatu-, ympäristö-, terveys- ja turvallisuustoimintaamme jatkuvaan parantamiseen.

Yhteystiedot MYYNTIIN

Markus Kinnunen
Myyntipäällikkö
IWS

Ota yhteyttä

 • Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojen tallentamisen tietosuojaselosteen mukaisesti.