Alihankintakoneistus | Koneistus | Palettikeskus | Aarporaus | Jyrsintä | Poraus | Sorvaus
Osavalmistus luotettavasti alihankintakoneistuksena
Alihankintakonepajamme palvelee pääasiassa kone- ja laitevalmistajia koko Suomen alueella.
Meiltä saat hitsatut, koneistetut ja maalatut työkoneen osat vaativiin olosuhteisiin. Koneistamme tiukasta teräksestä osia niin yksittäis- kuin sarjatuotantona asiakkaiden piirustusten mukaan. Vahvan materiaalien ja työstötekniikoiden tuntemuksemme avulla varmistamme, että valmistamamme tuotteet kestävät raskaissa ja väsyttävissä olosuhteissa. Tämä näkyy myös laatuvarmuudessamme, joka on 99%:n luokkaa.
Soita tai laita sähköpostia ja kysy lisää alihankintakoneistuksesta. Vastaamme sähköpostiviesteihin samana päivänä tai viimeistään seuraavana arkipäivänä.
Ota yhteyttä ja kysy lisää alihankintakoneistuksesta!
Alihankintakonepaja – Koneistuksen menetelmät
Aarporaus
Aarporaus on jyrsinnän evoluution yksi osa-alue. Kyseessä vaakakarainen työstökone, missä on tyypillistä, että työstettävät osat ovat hitsattuja runko-osia, niveliä ja laakeripesiä. Hitsattu rakenne tai tuote laitetaan työstökoneen pöytään kiinni, ja pöydän kääntymisen myötä kappale saadaan neljältä eri sivulta koneistettua yhdellä kiinnityksellä. Tämä on tehokas tapa työstää, kun kappaleita ei tarvitse välillä irrottaa sekä kiinnittää uudestaan. Samalla kappaleen mittatarkkuus sekä geometriset toleranssit pysyvät hyvin hallinnassa aina kymppien ja sadasosamillien tarkkuuteen asti. Meillä käytössä olevat aarporat ovat CNC-ohjattuja ja X-liike yltää aina 4000 mm asti.
Jyrsintä
Jyrsintä on koneistusmenetelmä, jossa poistetaan lastuamalla materiaalia käyttäen erilaisia pyöriviä työkaluja. Jyrsinnässä kappale pysyy työstökoneen pöydällä paikallaan ja terä pyörii lastuten kappaletta haluttuun muotoon. Jyrsinnän avulla voidaan muotoilla monenlaisia pintoja ja muotoja, kuten tasopintoja, aukkoja, uria ja reikiä. Jyrsimessä on yleensä useita teräpaloja, jotka leikkaavat materiaalia samanaikaisesti. Teräpalojen määrä ja tyyppi määräytyvät sen mukaan, mikä on lopputuotteen vaatimus. Meillä käytössä olevat jyrsinkoneet ovat CNC-ohjattuja pystykaraisia työstökeskuksia.
CNC-ohjattu palettikeskus
CNC-ohjattu palettikeskus on automatisoitu vaakakarainen työstökeskus, joka käyttää numeerista ohjausta osien valmistamiseen. Tämä on myös jyrsinnän evoluution osa-alue. Laite on varustettu palettijärjestelmällä, 10 eri palettia eli 10 eri työasemaa, joka mahdollistaa useiden kappaleiden samanaikaisen ja keskeytymättömän käsittelyn. Kun yhdellä paletilla olevaa kappaletta koneistetaan, niin samaan aikaan voidaan ladata muille paleteille työstettäviä kappaleita. Näin koneen odotusaika pienenee ja tuottavuus paranee. Lisäksi kone voidaan jättää koneistamaan miehittämättömänä
Sorvaus
Sorvaus on työstömenetelmä, jossa pakassa pyörivää kappaletta muotoillaan erilaisten terien ja pyörivien työkalujen avulla. Tyypilliset kappaleet ovat erilaisia akseleita, laippoja, holkkeja sekä tappeja. Sorvauksella voidaan muokata työkappaletta erittäin tarkasti ja saada aikaan monimutkaisia muotoja.
Poraus
Poraus on yksi yleisimmistä ja perinteisimmistä koneistusmenetelmistä sorvauksen sekä jyrsinnän lisäksi. Tyypillisesti porauksessa työkappale on paikallaan ja poranterä pyörii. Reiän koko, syvyys ja muoto riippuvat käytettävästä poranterästä.
Pystymme siis tarjoamaan laajan valmistuksen myös koneistuksen osalta.
Alihankintakonepaja toimittaa koneistettuja osia moneen tarkoitukseen
Asiakkainamme on monia kansainvälisesti tunnettuja teknologiateollisuuden yrityksiä, joiden työkoneita käytetään vaativissa ja väsyttävissä olosuhteissa. Valmistamiamme tuotteita löytyy ympäri maailmaa – Etelämannerta lukuun ottamatta, esimerkiksi ajoneuvo-, cleantech-, maanrakennus-, materiaalinkäsittely-, kaivos-, sekä metsä- ja puunjalostusteollisuudesta. Asiakkaanamme on mm. maailman suurin metsäkonevalmistaja sekä maailman suurimman hydraulisen satamanosturin valmistaja.
Laadukas osavalmistus sovitun aikataulun mukaisesti
Tiedämme, että yhdellä osalla on suuri vaikutus asiakkaidemme liiketoimintaan. Kone ei ole valmis ennen kuin kaikki osat ovat paikallaan. Yksikin viallinen tai myöhässä oleva osa viivästyttää koneiden kokoonpanoa ja toimitusaikaa asiakkaillenne. Ymmärrämme myös, että koneiden rikkoutuessa, varaosien tulee ehtiä mahdollisimman nopeasti asiakkaillenne, jotta he pääsevät jatkamaan omaa liiketoimintaansa. Joustavilla ja huolellisilla toimintatavoilla huolehdimme, että aikaa ei kulu turhaan odotteluun vaan laadukkaat osat saapuvat sovitussa aikataulussa kokoonpanijallenne ja sitä kautta asiakkaallanne.
Kirike esitteet
Koneistuksen kivijalkaa sekä maks liikealueita
Palettikeskus 10 palettia, maks liike
X1300 Y1100 Z1250
Aarporaus maks liike
X4000 Y2000 Z2000
Jyrsintä maks liike
X1450 Z750 Y750
CAM
-ohjelmointi
Sorvaus
Kärkiväli 1500 mm Ø450 mm
3D-mittaus
ja skannaus
5000 kg
nostokyky
Minkä kokoinen osa laitetaan – rusakon ja hirven kokoiset kappaleet arkipäivää
Tuotteiden tyypillinen ainevahvuus on 10-80 mm ja tuotteiden painot vaihtelevat 1-3000 kg:n väliltä. Painavimmat tuotteet liikkuvat hitsaamossa ja koneistamossa 5000 kg:n nostureiden voimin. Voimme koneistaa yhdellä kiinnityksellä jopa x4000; y2000 mm kokoisia kappaleita. Pöydällä pääsee pyörähtämään jopa 5000 mm pitkä kappale. Jauhemaalaus onnistuu vielä 4000 mm pitkälle kappaleelle. Näin sekä pienten että suurten osien koneistus, hitsaus ja jauhemaalaus onnistuu ammattitaitoisten työntekijöidemme tekemänä.
Aktiivinen osavalmistuksen kumppani – toimimme kuin olisimme samaa taloa
Laatu- ja toimitusvarmuuden lisäksi panostamme palvelussamme aktiiviseen kommunikointiin. Meidän kanssamme et jää pimentoon, vaan saat aina tiedon toimituksista. Lisäksi jaamme mielellämme koneistuksen ammattiosaamistamme yrityksellesi, jotta voimme yhdessä toimia tehokkaammin niin ajan kuin kustannusten näkökulmasta.
Kirike lukuina kalenterivuoden 2024 osalta
11 465 kpl
Toimitettua tuotetta
98 %
Laatuvarmuus
73,5 %
Toimitusvarmuus alkuperäiseen vahvistettuun ===> Jos on pitänyt alkuperäistä vahvistettua toimitusaikaa säätää meidän tai asiakkaan pyynnöstä
5,2 m€
Liikevaihto
Yhteystiedot MYYNTIIN
Referenssit
Junttan
Asiakas case:
”Jo ensimmäiset tilaukset onnistuivat hyvin”
Junttan Oy valmistaa hydraulisia paalutuskoneita ja -laitteita. Vuodesta 2017 lähtien Kirike on valmistanut Junttanille osakokoonpanoja heidän omaan valmistukseensa sekä valmiita maalattuja osia kokoonpanopuolelle.
Laatuinsinööri Timo Anttila kuvailee yhteistyötä: ”Yhteistyö lähti käyntiin hyvin jo alussa, kun Kirikkeellä haluttiin tehdä asiat kerralla varmasti oikein. Jo ensimmäiset tilaukset onnistuivat hyvin.”
Kesla
Asiakas case:
Ei pelkkä toimittaja, vaan luotettava yhteistyökumppani
Kesla valmistaa asiakkaan alustaan – traktoriin, ajokoneeseen, hakkuukoneeseen tai vaikka rekka-autoon – integroitavia materiaalinkäsittelylaitteita, kuten nostureita, harvesterikouria ja traktorin metsäperävaunuja. Kirike on toimittanut Keslalle hitsattuja, koneistettuja ja maalattuja kokonaisuuksia kokoonpanoa varten vuodesta 2015. Yritys näkee Kirikkeen enemmän yhteistyökumppanina kuin pelkkänä toimittajana. Ostopäällikkö Miska Lehikoinen kuvailee Kirikettä: ”Olemme huomanneet, että laatu, asiakaskeskeisyys, luotettavuus ja ripeä toiminta kuuluvat myös Kirikkeen toimintaperiaatteisiin.”
Hitsaus & Hehkutus & NDT
Ammattitaitoiset ja pätevöitetyt hitsaajamme taitavat niin robotti- ja käsihitsauksen sekä jännityksenpoistohehkutuksen. Hitsaukseen suhtaudumme asianmukaisella vakavuudella ja huolellisuudella.
Jauhemaalaus
Ympäristöystävällinen ja kustannustehokas jauhemaalaus kestää kolhut ja suojaa tehokkaasti korroosiolta. Maalauksemme on verifioitu C5-luokkaan asti.
Usein kysytyt kysymykset
Millaisia materiaaleja koneistatte?
Arkipäivän materiaaleina koneistamme erilaisia teräksiä kuten S355, IMATRA 520M tai E470. Lisäksi koneistuksessa on tiukempaa materiaalia kuten STRENX700, STRENX 960, 42CrMo4 tai Hardox eli voisi sanoa että “mustan teräksen puolella aika laajasti välillä S355 – S960. Kirkkaiden puolella jotain on ruostumattomasta teräksestä ja kirkkaat ovat puhtaasti koneistettavia kappaleita mitkä eivät sisällä hitsauksia. Lisäksi on joitain valuteräs ja valurauta tuotteita.
Minkä kokoisia osia teidän alihankintakonepajanne pystyy käsittelemään?
Meidän alihankintakonepajamme pystyy käsittelemään laajan valikoiman eri kokoisia osia. Meillä on kyky työstää pienistä komponenteista aina suuriin hitsattuihin rakenteisiin, jotka vaativat erityistä tarkkuutta ja osaamista. Tyypillisesti meillä valmistettavat kappaleet ovat rusakon sekä hirven kokoluokan väliltä kuten akselistokoteloita, puomeja, moottorinkannattimia, riipukkeita, runkoja, vipuja yms. Lisäksi mukaan mahtuu myös rusakkoa pienempiä ja hirveä isompia tuotteita. Isoimmat tuotteet ovat tällä hetkellä vajaat 2 000 kg painavia työkoneiden runkoja.
Voitteko tehdä erikoismittaisia tai erityisvaatimuksia vastaavia tuotteita?
Lähtökohtaisesti pyrimme ennustettavaan ja toistettavaan vakioituun tekemiseen. Kertaluontoiset tuotteet eivät ole meidän juttua. Ymmärrämme toki, että välillä sarjavalmistuksen lomassa voi tulla asiakasräätälöintejä ja nämä katsotaan tapauskohtaisesti.
Mitkä ovat koneistuksen tyypilliset toimitusajat?
Toimitusaikamme vaihtelevat tuotteiden monimutkaisuudesta ja osien määrästä riippuen. Monesti meillä valmistetut tuotteet eivät ole pelkästään koneistettuja vaan ne sisältävät myös hitsausta ja maalausta jolloin toimitusajat ovat erilaisia. Tyypillisesti toimitamme tilaukset 2-6 viikon kuluessa, mutta on tuotteita missä toimitusajat ovat 8 – 12 viikkoa tilauksesta. Toimitusajoissa auttaa toiminnan jatkuvan kehittämisen lisäksi ennusteet ja sopimukset eräkoosta sekä toteutumatietojen seuranta yms. toiminnan vakiointi, jolloin tuotannon suunnittelu on selkeämpää.
Miten tarjousprosessi etenee?
Tarjouspyyntöjen tekeminen onnistuu helpoiten ottamalla suoraan yhteyttä myyntipäällikköömme tai lähettämällä tarjouspyyntö suoraan hänelle sähköpostilla.
Tarjouspyynnön mukana kun tulee mahdollisimman kattavat lähtötiedot (piirustukset, 3D-mallit, eräkoot, vuosimäärät / historia menekki, erityiset laatuvaatimukset jne jne), niin homma lähtee sujuvasti liikkeelle tarjouslaskentaan.
Tarjouspyynnön saatuamme keskustelemme yksityiskohdista jotta on mahdollisimman selkeät lähtötiedot kasassa, jonka jälkeen teemme teille ehdotuksen yhteistyön aloittamisesta.
Millaisia koneistusmenetelmiä käytätte?
Käyttämämme koneistusmenetelmät kattavat sorvauksen, jyrsinnän, aarporauksen eli tyypillisimmät koneistuksen menetelmät CNC-ohjatuolla työstökoneilla. Lisäksi meillä on laaja yhteistyöverkosto mitä tarvittaessa hyödynnämme. Panostamme jatkuvasti uusimpien teknologioiden hyödyntämiseen ja prosessien optimointiin.
Miten aarporaus eroaa perinteisestä jyrsinnästä?
Aarporaus eroaa perinteisestä jyrsinnästä sillä, että se mahdollistaa monipuolisemman ja tehokkaamman työstön. Aarporauksessa kappale laitetaan työstökoneen pöydälle kiinni. Pöytä pyörii akselinsa ympäri 360° jolloin kiinnitetty kappale voidaan koneistaa neljältä eri sivulta yhdellä kiinnityksellä, mikä nopeuttaa tuotantoprosessia ja vähentää säätöaikoja sekä lisää mittatarkkuutta. Aarporausta käytetään tyypillisesti mittatarkkojen osien koneistuksiin kuten vaikkapa koneiden rungot ja nosturien puomit, missä koneistuksen geometrialla kuten tappilinjoilla on merkitystä kokoonpanossa.
Mikä on CNC-ohjatun palettikeskuksen pääasiallinen hyöty?
CNC-ohjatun palettikeskuksen pääasiallinen hyöty on sen tarjoama korkea automaation taso ja tarkkuus. Tämä mahdollistaa monimutkaisten ja vaativien kappaleiden valmistuksen suurella toistotarkkuudella ja vähentää inhimillisestä virheestä johtuvia hukkatuotteita. Koneen käyttöaste on selkeästi korkeampi kun konetta ei tarvitse pysäyttää kappaleiden vaihdon takia.
Minkälaisia kappaleita voidaan valmistaa sorvaamalla?
Sorvaamalla pystymme valmistamaan pyörähdyssymmetrisiä osia kuten akseleita, holkkeja sekä laippoja. Lisäksi pyrimme pyörivien työkalujen avulla poraamaan, kierteittämään ja jyrsimään tuotteisiin haluttuja muotoja samalla asetuksella, jolloin kappaleet ovat kustannustehokkaampia valmistaa.
Miten koneistuksen laadunvarmistus on järjestetty?
Laatu syntyy tekemällä, ei tarkastamalla. Tämän edellyksenä on siis osaaminen. Laadunvarmistuksemme koostuu tarkasta suunnittelusta, prosessien seurannasta ja lopputuotteen huolellisesta mittauksesta ja testauksesta. Käytämme laadunvarmistuksessa nykyaikaisia mittaus- ja testauslaitteita, ja noudatamme kansainvälisiä standardeja. Lisäksi koneistajien ja mittalaitteiden kyvykkyyttä testataan esimerkiksi Gage R&R analyysin avulla, jolloin saamme paremman kuvan prosessiemme kyvyykkyydestä. Mittalaitteet ovat kalibroinnin piirissä ja yleisesti toiminnan taustalla on myös ISO 9001 toimintajärjestelmämme.