Sulje valikko

Kirikkeen historia – Tarina kolmesta kaveruksesta

Kirike Oy:n perusti vuonna 1982 kolmen kaveruksen porukka. Perustajaosakkaiden silloisen työpaikan mentyä konkurssiin, päättivät kaverukset luottaa omaan ammattitaitoonsa ja työllistää itse itsensä. Kaverukset ostivat konkurssipesältä joitakin koneita sekä vuokrasivat tilat Outokummun teollisuuskylästä.

 

Alussa yrityksen toiminta keskittyi kaivosteollisuuden pariin – sijaitsihan yritys kaivoskaupunki Outokummussa. Vuosikymmenien saatossa Kirike on kasvanut monikertaiseksi ja nykyään yritys keskittyy erilaisten hitsattujen, koneistettujen sekä maalattujen työkoneiden osakokonaisuuksien valmistukseen.

 

Sanotaan, että historia toistaa itseään ja niin on käynyt myös Kirikkeen tarinassa. Yrityksessä toteutettiin sukupolvenvaihdos kahdessa vaiheessa vuosien 2008–2013 aikana, kun kolme uuden sukupolven kaverusta siirtyi vastaamaan yrityksen toiminnasta. Näin Kirikkeelle turvattiin jatkajat tuleville vuosikymmenille.

 

Kirike-tarinaan liittyvä kaveruuden henki näkyy tänäkin päivänä vahvana panostuksena aitoon kumppanuuteen asiakkaiden kanssa. Tänä päivänä yritys työllistää omistajien lisäksi monia muitakin osaajia ja on omalta osaltaan ylläpitämässä Outokumpulaisia perinteitä – tekemällä perinteistä sepän työtä nykyajan valmistusmenetelmiä hyödyntäen.

 

Tervetuloa Kirikkeen kumppaniksi!