Sulje valikko

Koneistus ja hitsaus komponenttipalvelun kautta

Palveluitamme ovat:

  • Aarporaus, avarrus, apotus
  • Hitsaus
  • Robottihitsaus
  • Jyrsintä
  • Sorvaus
  • Poraus
  • Jauhemaalaus, pulverimaalaus

Edut ja hyödyt:

+  Säästää asiakkaan ostohenkilöstön aikaa ja vaivaa.

Samalta toimijalta saa monipuoliset konepajapalvelut eikä eri työvaiheita tarvitse teettää useammassa eri paikasta.

 

+  Säästää asiakkaan toimittajalaadusta vastaavan organisaation aikaa.

Sertifioinnit ja vierailu tai auditointi meillä yleensä vakuuttavat asiakkaamme siitä, että laatu on kohdallaan ja yhteistyö kannattaa aloittaa.

 

+  Säästää asiakkaan materiaalihenkilöstön aikaa.

Huolehdimme että kokoonpanolinjalla on tyytyväinen asentaja.

 

+  Vähentää hukkaa

 

 

 

Kysy lisää

Markus Kinnunen
markus.kinnunen[a]kirike.fi
+358 50 527 3920

Aarporaus, avarrus, apotus

Aarporalla saadaan koneistettua hitsattuihin tuotteisiin tarkkoja sovitteellisia reikiä, tasopintoja, kierrereikeiä ym.

 

Aarpora on eräänlainen porakoneen ja jyrsinkoneen yhdistelmä, johon on lisätty 360° pyöröpöytä, jonka avulla kappaleen koneistettava sivu voidaan kääntää ilman, että kappaletta irrotetaan välillä. Tämä tuo luonnollisesti paremman tuottavuuden ja mittatarkkuuden.

 

Perus-aarporassa kappale voidaan koneistaa pyöröpöydän avulla neljältä sivulta yhdellä kiinnityksellä. Kulmapäällä varustetulla aarporalla tuote voidaan koneistaa viideltä sivulta yhdellä kiinnityksellä. Aarporan monipuolisuutta lisäävät koneen isot liikealueet ja kantavuus, mikä mahdollistaa isojenkin kappaleiden koneistukset.

 

Tyypillisiä meillä aarporattavia kappaleita ovat hitsatut ja mittatarkat koneen osat kuten nosturien puomit ja nivelosat sekä erilaiset työkoneiden runkorakenteet ja kannattimet.

Robottihitsaus ja käsihitsaus

Hitsaus on erityisprosessi, joka vaatii sekä vahvaa käytännönläheistä että teoreettista ammattitaitoa. Olemme kiinnittäneet erityishuomiota hitsauksen laadunhallintaan ja meillä on käytössä ISO 3834-2 hitsauksen laadunhallintajärjestelmä. Tämän lisäksi täytämme ISO 9001 vaatimukset, kiinnitämme huomiota systemaattisen toimintaan ja olemme kouluttaneet tuotannon sekä myynnin toimihenkilöitä kansainvälisiksi hitsausneuvojiksi (IWS). Hitsauskoordinaattorimme ovat IWS- ja IWE-koulutuksen käyneitä. Osana laadunvarmistusta käytössämme on myös yhteistyökumppaniemme kautta NDT-tarkastukset.

 

Käsihitsausta täydennämme monipuolisella robottihitsaussolulla, joka lisää tuottavuutta, kustannustehokkuutta sekä tasalaatuisuutta. Joustavat tuotantomenetelmät mahdollistavat hyvinkin erilaisten tarpeiden mukaiset hitsaustyöt. Robottihitsauksessa grillin puolella hitsaamme tyypillisesti pitkiä puomimaisia kappaleita ja L-pöydällä saamme hitsattua kuutiomaisia kappaleita, jotka yleensä saadaan pöydän avulla pyöriteltyä kustannustehokkaaseen jalkoasentoon.

Jyrsintä & työstökeskus

Kun kappaleet ovat pienempiä ja koneistus tapahtuu yhdeltä sivulta, löytyy monipuolinen ja tehokas menetelmä jyrsinnästä. Jyrsinkoneet ja työstökeskukset ovat monipuolisia lastuavan puolen koneita, joilla voidaan koneistaa tarkkoja reikiä, tasopintoja, porata reikiä sekä kierteitä.

 

Lisäksi jyrsinnällä saadaan tehokkaasti poistettua materiaalia esimerkiksi robottihitsattavien tuotteiden isoja hitsausviisteitä tehtäessä. Luonnollisesti jyrsinkoneita voidaan myös varustella pyöröpöydällä tai kulmapäällä, jolloin koneiden monipuolisuus kasvaa.

Sorvaus

Sorvauksessa on kyse pyörähdyskappaleiden koneistuksesta. Sorveilla voidaan myös porata ja jyrsiä, mikä mahdollistaa esimerkiksi kiilaurien tai reikien poraamisen samalla kiinnityksellä. Monipuolisen osaamisen myötä hallitsemme myös hitsattujen telojen, hihnapyörien ja akselien tekemisen. Valmistamiamme sorvattuja osia käytetään esimerkiksi erilaisten koneiden voimansiirtokomponentteina, hihnapyörinä tai nivelten lukitustappeina.

 

Jauhemaalaus, pulverimaalaus

Viimeistelemme meillä valmistetut osat ympäristöystävällisellä ja kustannustehokkaalla pulverimaalauksella. Ajan ja työvaiheiden säästämiseksi pintakäsittely voidaan toteuttaa jo ennen koneistuksen eri vaiheita.

 

Pulverimaalauksella päästään hyvään korroosiosuojaan jo yhdellä pulverointikerroksella. Teräksen puhallus Sa2½ asteeseen, huolellinen reunojen viimeistely ja siihen 120µm yhdellä kerroksella polyesterijauhemaalia antaa korroosiosuojan C4-M -luokkaan. Vastaavaan korroosiosuojaan pääsee märkämaalauksella Sa2½ ja 240µm 3-kerrosmaalauksella. Voidaan siis todeta, että pulverimaalauksella päästään vähemmillä työvaiheilla ja nopeammalla läpimenolla samaan lopputulokseen kuin märkämaalauksella.

Verkostoituminen

Kaikkea ei kannata tehdä itse, vaan on parempi tehdä sitä missä tietää olevansa hyvä. Kattava yhteistyöverkostomme tuo laajan osaamisen sekä monipuolisen palvelutarjonnan asiakkaidemme käyttöön. Meiltä saa monipuolisen palveluntarjonnan yhden osoitteen kautta.